TEL: 08-400 200 10   BOKA / KONTAKTA OSS HÄR   boka@roa.se
Özz Nûjen
BOKA Özz

Özz Nûjen

Få personer har ett lika imponerande CV som Özz Nûjen.

Özz kan bokas som: standupkomiker, konferencier, moderator, programledare, föreläsare, skådespelare, film/tv-medverkan, radioprogramledare, musikal/teater.

Özz Nûjen är en av Sveriges största standup-komiker som varken räds att skämta om svenska vapenexporter eller pressa Norges förra statsminister Jens Stoltenberg om rasismen i vårt grannland.

Hans första soloshow ”Dålig stämning” hade premiär 2012 och blev en stor succé och turnerade i tre säsonger i både Sverige och Norge. När föreställningen visades i SVT året efter blev det ett av de mest delade klippen på SVT Play under hela året.

2013 medverkade Özz Nûjen för andra gången i ”Sommar i P1”. Han har även arbetat som programledare och lett ”Morgonpasset i P3”, “Lika olika” och "Zero Impact" på SVT och lett talkshowen ”Özz i P1″.

Özz Nûjen är även etablerad som skådespelare och har spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna”, ”Anna Holt”-serien och SVT:s sci-fi-serie “Äkta människor” som sålts till 50 länder. Han har också medverkat i de franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och “Comme chez soi” och var även 2014 en av huvudrollerna i fotbollskomedin ”10 000 timmar” tillsammans med Peter Magnusson.

Även på teaterscenen har Özz Nûjen rönt framgångar och bland hans roller märks Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater, Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo” och "Rikard III" på Riksteatern

Under de senaste åren har Özz Nûjen belönats med flera priser och utmärkelser. 2012 fick han Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen och 2013 tilldelades han Teaterförbundet Karl Gerhards stipendium. 2014 mottog han Expressens satirpris Ankan och i motiveringen kunde man bland annat läsa ”Özz Nûjen har hjärnan, hjärtat och ryggraden som kännetecknar god satir”.

Under våren 2018 såg ni Özz som "Carlsson" i Strindbergs folkkomedi "Hemsöborna" på Göteborgs Stadsteater. 2019 var en tävlande i Alla mot alla tillsammans med Titti Schultz som sändes i Kanal 5.

Just nu är Özz högaktuell med "Världens Historia - Den osminkade sanningen", fortsättningen på publiksuccén "Sveriges Historia".  Och som den av deltagarna i Den stora hälsoresan som sändes våren 2020 på Dplay. 

Våren 2021 spelar Özz huvudrollen Refaat El-Sayed i Årets svensk på Uppsala Stadsteater. 
 

Pressbilder

Ange fotografens namn vid publicering.
Press bild Özz Nûjen
Foto: Robert Eldrim
Press bild Özz Nûjen
Foto: Robert Eldrim
Press bild Özz Nûjen
Foto: Robert Eldrim
Press bild Özz Nûjen
Foto: Robert Eldrim
Press bild Özz Nûjen
Foto: Robert Eldrim

Citat

”Vi är supernöjda med Özz framträdande!! Han är så proffsig och dessutom så känner han ju väl till Sveriges Radio! Budskapet i föresläsningen är viktigt och vi behöver påminnas om det ofta, det kan inte sägas en gång för mycket, om du förstår vad jag menar…”
// Karin, Sveriges radio Väst

”Cilla och Björn var på besök på områdeskonferensen i Väst. Det var ett mycket roligt och intressant besök. Inte minst gjorde Özz Nûjen ett mycket bra framträdande med mångfaldstema.”
// VD Sveriges radio

Föreläsningar

Mångfald eller enfald?

Özz Nûjen använder humorns hjälp till att inspirera, tänka om och tänka till och kanske om du är mottaglig... ...att byta ut dina fördomar och gamla tankesätt mot kunskap och istället tänka på möjligheterna.

Läs mer
Klimatföreläsning

Komikern, programledaren och skådespelaren Özz Nûjen har i sin nya föreläsning samlat ihop all forskning, fakta, lögner, varningar, prognoser och alla domedagsprofetior kring miljön och klimathotet som han kommit åt.

Läs mer