nour2BW

Nour El-Refai

Nour personifierar en mångbottnad komik som med sällsynt timing och skärpa skapar debatt och på ett kreativt och målmedvetet sätt lotsar svensk humor in i framtiden. Förutom mod går feminismen som en röd tråd genom Nours karriär.

Aktuellt

1200Alla
Badjävlar 2016 - Biljetter ute nu!

    Badjävlar utökas 15 av Sveriges största komiker på standupturné i sommar När standupturnén Badjävlar återvänder för sjunde året i rad är det i en kraftigt utökad form. Årets sommarturmé delas upp i två delar – en i sydöstra …

Läs mer

Nour
En komisk depression - av och med Nour el Refai

Missa inte "En komisk depression" i vår! En ärlig och vass humorföreställning av och med Nour El Refai. Så här personlig har vi aldrig sett Nour förut. Välkomna till en grymt deppig och rolig kväll, fylld …

Läs mer

nour tavla
Signerad målning av Nour från Hela Sverige Skramlar

Den 29 september samlades Sveriges artistelit i Globen för att tillsammans skramla in pengar till förmån för människor på flykt. Varje framförande avmålades där och då av konstnären Ronny Bergfeldt, som på bara 3-5 minuter …

Läs mer

Aktuellt

Morgonpasset i P3

I vår är Nour programledare i P3:s Morgonpasset!

En berättelse om utanförskap

Inspirationsföreläsning med Nour El-Refai

Världen enligt mig” är en personlig berättelse om hur det är att växa upp med en ensamstående mamma, som ensam tjej med tre bröder. En mamma som är städerska och aldrig får pengarna att räcka. Hur det är att vara underklass, invandrare och drömmen om att få vara svensk och att bli skådespelare. Om hur Nours uppväxt har påverkat hennes yrkesliv och varför hon har blivit feminist. Om utanförskap och om kämparglöd – en föreläsning för att inspirera och ge hopp.

En komisk depression

I vår är Nour ute på turné med sin egna humorföreställning En komisk depression.

En ärlig och vass humorföreställning av och med Nour El Refai. Så här personlig har vi aldrig sett Nour förut. Välkomna till en grymt deppig och rolig kväll, fylld av igenkänning och briljant humor. Inleder festen gör hyllade ståuppkomikern Moa Svan.

”Föreställningen handlar om när jag var ledsnast i världen. Året var 2012 och jag skickade 4000 fylle-sms i veckan. Mamma flyttade till Dubai och jag köpte en katt. Jag drog hem olika snygga människor och lekte flickvän några dagar och sen ringde jag aldrig igen. Jag var ett as! Men ett roligt as. Alla blev kära i mig. Men det hjälpte inte. Det enda som gjorde mig lite glad var naturfilm och O’boy. Och Jalmert (katten)”, säger Nour.

Kvällen startas med ett framträdande av komikern Moa Svan.

Nour El Refai slog igenom med sitt eget dolda-kameran-liknande humorprogram Raj Raj på TV4 och har sedan dess medverkat som programledare och skådespelare i en rad tv-, radio- teater- och filmproduktioner. Hon har redan bockat av mycket: sommarpratare i P1, programledare för Melodifestivalen och nu senast Lillebror i Karlsson på taket på Göteborgs Stadsteater.
Riksteaterns publik känner Nour El Refai från produktionerna ”Almost like boys” (2007) och ”Om att vara ett får när man vill vara en fågel”(2009).

Nour kan bokas som: standupkomiker, konferencier, moderator, programledare, föreläsare, skådespelerska, film/tv-medverkan, radioprogramledare, musikal/teater.

Nour El Refai är skådespelerska, komiker, programledare, föreläsare och författare som medverkat i en mängd olika TV-, radio-, och scenproduktioner.

Nour har bland annat medverkat i farsen Zpanska Flugan på Nöjesteatern i Malmö och hon fick mycket fin kritik för sin rolltolkning av Mozart i Örebro Länsteaters hyllande uppsättning Amadeus.

Hon har turnerat med RAW, medverkat vid Lunds Humorfestival och tillsammans med Cecilia Forss och Riksteatern turnerade hon med deras egen humorshow Almost Like Boys.

I TV har vi kunnat se Nour i såväl Babel och Cirkus Möller som i Morgonsoffan och i Nyhetsmorgon i TV4 som gästreporter. Hon har varit programledare för UR:s tv-serie Hemlös och 2014 sågs hon i tv-serien Söder om Folkungagatan på Kanal 5 tillsammans med Björn Gustafsson m fl.

2014 fick Nour det ärofyllda uppdraget att tillsammans med Anders Jansson leda Sveriges största nöjes- och musikproduktion Melodifestivalen.

Nour El Refai är även en ofta anlitad profil i radio och har en stående roll i Morgonpasset i P3 och hon har medverkat i Musikhjälpen samt är aktuell med kåserier i Godmorgon, Världen! i P1.

Som skådespelerska har Nour engagerats för roller i filmsuccéer som Beck och Wallander och hon är likaså en omtyckt profil i barnprogramsvärlden.


Historik

2016 turné med egna föreställningen En komisk depression

2015 medverkade Nour som polisen Viktoria i dramathriller serien Jordskott på SVT

2014 ledde Nour tillsammans med Anders Jansson Melodifestivalen.

2011, 2012 spelade Nour rollen som Mozart i Peter Shaffers pjäs Amadeus på länsteatern i Örebro i regi av Alexander Öberg.

2010 Var Nour en av tre programledare för Musikhjälpen.

2009 Nour sommarpratade i P1 Sommar. Programmet är ett av de mest lyssnade på webben.

2008 Turnerade tillsammans med Cissi Forss samt trubaduren Maud Lindström med föreställningen Almost Like Boys på Riksteatern, en egenproducerad humorshow om könsroller.

Turnémedverkan:

Sunny Standup, Almost like boys, RAW comedy

TV-medverkan:

Jordskott, Tänk till – Valet,  Melodifestivalen, Hårdvinklat, Söder om Folkungagatan, Att vara, Halvvägs till himlen, Labyrint, Babel, Praktikant Nour TV4, Stockholm Båstad, Panama, Välkommen Åter, Bröllopet, Dom kallar oss roliga,  Roast på Berns,  Ramp,  RAW Comedy, Cirkus Möller, Hemlös, En gudalik show,  Manus X, Ballar av stål , Morgonsoffan, Extra Extra! Sverige pussas & kramar, Raj Raj, Hus i helvete.


Citat & Recensioner

”En smart komiker med en ljuvlig begåvning att uppröra”, som melodifestivalgeneralen Christer Björkman själv uttrycker det.

”Stort tack för ett bra samarbete och framför gärna hjärtligt tack till Nour för en fantastiskt lyckat framträdande igår kväll!” //Amelie Askman Bankett- och eventansvarig Juristdagarna 2015

”Varmt tack för det du bjöd oss i Svenska kyrkan i Norrköping på i tisdags 19 januari 2016. Jag vågar säga att alla blev berörda av det du berättade och att vi kommer att fortsätta att samtala om ditt budskap om hur vi ska förhålla oss till varandra. Du har något viktigt att berätta och jag hoppas att du kan komma vid ett annat tillfälle och möta ungdomar i Norrköping.” //Thomas Wärfman, Kyrkoherde Svenska Kyrkan


Juli  2016

Datum Plats
lö 30 Badjävlar Falkenberg, Restaurang Hertigen
sö 31 Badjävlar Halmstad, Tylösand

Augusti  2016

Datum Plats
må 1 Badjävlar Varberg, Societetsparken
ti 2 Badjävlar Stenungsund, Stenungsundsbaden
on 3 Badjävlar Marstrand, Societetshuset
to 4 Badjävlar Göteborg, Trägårdsföreningen, Palmhuset

Fotograf: Ida Halling

(För att spara ner en högupplöst pressbild, klicka på önskad bild så att den öppnas upp i en ny flik, högerklicka på bilden och välj ‘spara som’.)

nour3 nour2 nour1

Bokningsförfrågan

http://roa.se/wp-content/uploads/2015/01/nourbild2.jpg

Våra komiker/personligheter

Soran Ismail

Soran-Ismail-nyfront

Thomas Järvheden

Thomas_130918_3bw1-320x320

Jenny Strömstedt

Jenny S kopia

Hasse Brontén

HasseB_hemsidan

Ann Westin

Ann_445_sv_highres

Måns Möller

mans-moller

Carin da Silva

Carin

Marika Carlsson

Press 1 färg   Marika Carlsson Foto Peter Knutsson

Sanna Bråding

sanna_front

Patrik Larsson

Patrik Larsson

Robin Paulsson

Robin paulsson

David Batra

David_front

Johan Glans

JohanG

Kristoffer Appelquist

Kristoffer_A_177_sv_highres_liten

Emma Knyckare

Emma_Knyckare_113039_highresBW mindre

Martin Lagos

MartinLagosny2b&w

Nour El-Refai

nour2BW

Jesper Rönndahl

jesper-ronndahl

Özz Nûjen

Ozz_78_lowres_bw1-320x320

Kontakt & bokning