mans-moller

Måns Möller

Måns Möller är en finurlig komiker. Han är absolut landets bästa improvisatör och kan hålla en kärleksfull låda med en publik som viker sig av skratt.

Aktuellt

1200Alla
Badjävlar 2016 - Biljetter ute nu!

    Badjävlar utökas 15 av Sveriges största komiker på standupturné i sommar När standupturnén Badjävlar återvänder för sjunde året i rad är det i en kraftigt utökad form. Årets sommarturmé delas upp i två delar – en i sydöstra …

Läs mer

ROA-klubben
ROA klubben är tillbaka!

ROA KLUBBEN STANDUP – WIP-VIP Efter höstens succé är ROA Klubben tillbaka för en ny säsong på Clarion Sign! Under våren erbjuds tre unika kvällar för publiken där kända komiker kommer och testar skämt inför sina kommande shower. …

Läs mer

Sveriges historia
Sveriges historia - säljer slut

När Özz Nûjen och Måns Möller hade urpremiär i höstas på föreställningen ”Sveriges Historia – den nakna sanningen” kunde de inte att ana att den skulle bli en sådan stor succé. Biljettförsäljningen för hösten 2015 …

Läs mer

Aktuellt

Sveriges historia - Den nakna sanningen, Av och med Özz Nûjen och Måns Möller

I föreställningen ”Sveriges Historia -den nakna sanningen” tar de sig an ämnet Sveriges historia och detta kan och kommer att sluta precis hursomhelst.

Kombattanterna och bästa vännerna Özz Nûjen och Måns Möller tycker väldigt olika om mycket, men tycker väldigt mycket om varandra.

”Sveriges Historia – den nakna sanningen” spelades hösten 2015 på Rival i Stockholm och på Draken i Göteborg. Publiken kan förvänta sig att både roas och oroas när Özz och Måns tar sig an ”Sveriges historia – den nakna sanningen”.

Showen hade premiär 5 november 2015 och har spelats för fulla hus – fortsätter 2016:

För biljetter klicka här>>

”Jag har alltid älskat Sveriges historia, den säger ganska mycket om oss som lever nu. Den innehåller både gapskratt, tragikomiska händelser och en och annan aha upplevelse.” Özz Nûjen

”I över fem år har vi försökt få ihop våra kalendrar för en återförening på scenen. Vi triggar och utmanar varandra till att leverera vårt max, så om publiken bara har hälften så kul som jag själv har när jag får jobba med Özz är jag mer än nöjd.” Måns Möller

Inspirationsföreläsningen "Jävla Pajas"

I inspirationsföreläsningen ”Jävla Pajas – en föreläsning” berättar Måns med humor och allvar hur han radikalt tvingades ställa om sitt liv och vad det inneburit när hans son diagnosticerades med autistiskt syndrom. Nu ökar de stressrelaterade sjukskrivningarna  markant igen i Sverige. Vilka tekniker kan man använda för att minska stressen när vi drabbas av personliga kriser samtidigt som man förväntas prestera på topp i arbetslivet? Det är en väldigt varm och bitvis hysteriskt rolig föreläsning. Men svärta? Nja, det är inte mörker eller sorg som syns i Måns ögon när han pratar om sin son Viggo. Bara närhet och en väldigt massa kärlek.

Att nå sina mål

Att nå sina mål

I maj 2015 (efter ungefär två års förberedelser) gav sig Måns Möller ut på sitt livs största äventyr. Han skulle cykla kust till kust – 420 mil på 24 dagar över USA. Målet var tydligt: att sälja varje dags-etapp och kunna cykla ihop 1 miljon kronor till en stiftelse han bildat för att barn med autism ska kunna idrotta. 

”- Efter 3 dagar stod jag med punktering i öknen jag hade inte fått in en enda krona i min stiftelse, det var över 41 grader varmt och hemma i Sverige började folk satsa pengar på att jag aldrig skulle gå i mål. På kvällen ringer Sverige och meddelar att min cykelkompis Agneta Sjödin som skulle komma två dagar senare brutit lårbens-halsen när hon var ute och tränade. Det kunde börjat bättre… Jag förbannade mig själv att jag suttit i TV4:s Morgonsoffa och lovat att jag skulle klara av detta, vad fan hade jag gett mig in på? ”

Bakgrund
När Måns son Viggo diagnosticerades med autistiskt syndrom föll hans värld ihop. Detta blev en vändpunkt i livet som han beskrev i sin föreställning ”Jävla Pajas – det här skojar du inte bort”. Nu fortsätter Måns sitt arbete för barn med neuropsykiatriska funktionshinder i hans Insamlingsstiftelse och detta beskrivs med både värme och humor i denna föreläsning om: Att nå sina mål.
Den innehåller många goda skratt men framförallt väcker den frågor som:
– Vad har vi för mål?
– Vad krävs i förberedelser för att nå dit?
– Vad gör man när allt ”gått åt helvete” ? 

Det här är ett inspirerande föreläsning om att lära sig jobba som en grupp, våga utmana sig själv och hur man gör för att nå sina mål.
Längd: ca 45-60 min

 

Måns kan bokas som: standupkomiker, konferenciér, moderator, programledare, föreläsare, skådespelare, film/tv-medverkan, radioprogramledare, musikal/teater.

Måns Möllers humor är snabb, bred och vass. Han är lite av en branschens retsticka när han gör parodier av kändisar och på kända företeelser. Det är på scenen som Måns Möller verkligen kommer till sin rätt. I det spontana mötet med publiken blixtrar det av komiska infall. Han ses som landets bästa improvisatör och kan hålla en kärleksfull låda med en publik som viker sig av skratt. Visst kan Måns humor hetta till lite, men den värmer alltid – inte bränns.

För den stora publiken är Måns Möller mest känd för sitt egna tv-program Cirkus Möller, men även som ständig panelmedlem i Time Out och som programledare för Extra Extra.

Måns Möller räknas som en av de i den ”andra vågen” av standup komiker tillsammans med bland andra Johan Glans, David Batra, Magnus Betnér, Thomas Järvheden och Ann Westin.

Måns är delägare i komikeragenturen ROA tillsammans med Johan Glans, David Batra, Hasse Brontén, Thomas Järvheden och Özz Nûjen.


Historik

2016 ”Sveriges Historia” turné med Özz Nujen

2015 ”Sveriges Historia” med Özz Nujen på Rival med premiär 5 november.

2014 Medverkar i ”En clown till kaffet” i Kanal5.
2014 Medverkar i musikalen ”Livet är en schlager”
2013 Soloshowen Jävla pajas – det här skojar du inte bort har premiär i mars.
2012 Kör Omogna killar med Özz Nûjen och Patrik Larsson i Tällberg
2012 Sunny Standup med Johan Glans, David Batra, Hasse Brontén, Stephen Simmonds, Soran Ismail, Jesper Rönndal, Ann Westin, Anna-Lena Brundin, Robin Paulsson och Marika Carlsson.
2011 2012 Raw on tour med Mårten Andersson, Kodjo Akolor, Messiah Hallberg, Marika Carlsson och Flip Schultz
2011 Turnén Standup de luxe med Özz Nûjen.
2011 Sunny Standup med Johan Glans, David Batra, Hasse Brontén, Stephen Simmonds, Özz Nûjen, Christopher Linnell.
2011 Kristallen-nominering Årets Humorprogram för Cirkus Möller
2011 Omogna killar med Özz Nûjen och Patrik Larsson återupplivas på Trädgårn i Göteborg.
2010 Ladies Night med Martin Stenmarck, Andreas Johnson, Brolle och Stephen Simmonds.
2010 Kristallen-nominering Årets Manliga Programledare för Cirkus Möller.
2010 Sunny Standup med Johan Glans, David Batra, Hasse Brontén, Stephen Simmonds.
2010 Cirkus Möller åker ut på turné med Patrik Larsson, Sean Banan och Stephen Simmonds.
2009 Raw Comedy Cruise.
2008 Turnén 2008 med Björn Gustafsson, Soran Ismail och Özz Nûjen.
2007 Turné med Özz Nûjen, Özz vs Måns Fight Night.
2006-2008 Fortsätter spela Omogna killar med Özz Nûjen och Patrik Larsson.
2005 Revolution med Mårten Andersson och Thomas Järvheden på Norra Brunn.
2004 Anna-Lena Brundin anslöt till showen som byter namn till Omogna killar + en kärring, och de åker på turné med Riksteatern.
2002-2003 Måns kör Omogna killar med Özz Nûjen och Patrik Larsson på Mosebacke, Stockholm
2002 Blev Årets manliga komiker på Svenska Standup-galan
1999 Premiär för standupföreställningen Bröderna Graaf med Thomas Järvheden och Magnus Betnér på Norra Brunn, Stockholm
1998 Premiär för standupföreställningen Jävla 70-talister, med Johan Glans, David Batra och Thomas Järvheden på Berns, Stockholm
1997 Måns debuterar med standup på Restaurang Carl Michael
1985-1989 Diverse uppsättningar på Operan – Tosca, Trollflöjten, Carmen, under sin skoltid på Adolf Fredriks musikskola i Stockholm

MEDVERKAN I TV

Släng dig i Brunnen, 1998, SVT
Räkfrossa, 2000, Kanal 5
Söndagsöppet, 2002, SVT
Time Out, 2003-2012, TV4
Stockholm Live, 2004-2005, 2007, SVT
På spåret, 2005, SVT
Bingolotto, 2005, 2007, TV4
Extra Extra, 2006-2008, TV3
Tack Gode Gud, 2007, TV4
Robins, 2007, SVT
Sommarkrysset, 2007, TV4
Kristallen, 2007
Jeopardy, 2008, TV4 (Stormästare)
Cirkus Möller, 2009-2010, TV4
Förkväll, 2009-2010, SVT
Världens humorkväll, 2010, TV4
Dobidoo, 2010, 2012, SVT
Melodifestivalen, 2011, SVT
Water Wörld, 2011-2012, TV6
Raw, 2012, Kanal 5

Samt även bl.a. Roast på Berns, När & Fjärran, Wild kids och Y-front.

DVD

Time Out säsong 1-3 2005-2008
Extra Extra 1-2 2008
Raw 2009
Sunny standup 2010
Det bästa med Måns Möller 2010


Citat & Recensioner

”Vi vill tacka dig för det enormt proffsiga och bra jobb du gjorde, vi är själva jättenöjda med hela dagen och hur det blev och kommer varmt rekommendera dig vidare.” // Anna Lindholm, HusmanHagberg AB 

Lunds Humorfestival 2013
”Det är en väldigt varm och bitvis hysteriskt rolig föreställning” // Sydsvenskan

 

”Hej Måns! Jag vill bara tacka dig för en superkväll på Badholmen.Jag har fått fantastiskt mycket positiv respons från all personal. Du är verkligen  superproffsig, kul att du kom av dig lite med mina skrattskyltar och Tack för den fina tavlan. Hälsningar Peter Wallebo Frilufts Förskolor Ps. Porrtrollet hälsar” // Citat från gäst

4 juli 2012: ”Kung Möller höll hov på Villa Strömpis Stand Up! Man kan inte säga annat än att Måns Möllers Stand Up-krona sitter tajt på hans huvud, brutalt, energiskt och ibland störande ärlig är något som kännetecknar hans framträdande!”

”Möller kan verkligen konsten att ta med publiken i showen, från att ha koll på vad en ena till den tredje, och även den femte jobbar eller håller på, till att knyta ihop alla dessa olika individer till en slutkläm som bara ett riktigt proffs kan, kan bara sägas med ett ord “världsklass”!”

”Det här var sjukt bra, och jag kan säga att Villans två första Stand Upakter har satt ribban högt, riktigt högt för de nästkommande artisterna.”

”Showen avslutades med ett extranummer som följdes upp av ett rungande jubel och stående ovationer, så bra var det!”

”Måns Möller får full pott för en rent ut sagt Kunglig show.”
// Örebroguiden

Provföreställning i Gävle
”…men redan nu får alltså ett knappt hundratal Gävlebor provskratta. Och det gör vi. Men svärtan finns där, så pass att jag får svälja ner en tårklump…” // Arbetarbladet Gävle september 2012

 

Måns i ”Raw på turné” 2012
”…och till sist slitvargen och sluggern Måns Möller i ett veritabelt humorfyrverkeri.Det här var en av de starkaste ståuppkvällarna i Uppsala på mycket, mycket länge.” // UNT

Möller fick äran att avsluta showen. Han gav sken av att han improviserade hela akten eftersom han fick in publiken i det sammanhang som han hade skapade på scenen. Det lyckades och publiken skrattade så fort han öppnade munnen.” // Hallandsposten

Sunny Standup 2011
”Måns Möller/Betyg: Mycket bra. Proffsig start om facebook och text-tv. Kommer via en överdriven tidningsartikel in i en monolog om grillmissbruk, som följer samma form som Monty Pythons ”The mouse problem” från 1969. // Martin Erlandsson, Hallandsposten

 

“När showens huvudperson kommer in på scen slår det gnistor. Möllers första 30 minuter är standup av högsta klass.”

“Han är vansinnigt rolig. Han är oerhört skicklig i att snabbt improvisera fram skämt ur sin dialog med publiken.” // Östran

“Måns Möller är en grym improvisatör.” // Kalmar Läns Tidning

”Riktiga fullträffar med skrattsalvor från publiken” // Södermanlands Nyheter, Nyköping

“Det är Brontén och Möller som är proffsen i sällskapet. Möllers raljerande över kungabarnens torrt presenterade förlovningar i tv och Bronténs beställning av blåbärspaj med ”inbyggd” vaniljsås på dagens hippa caféer hör till showens höjdpunkter.” // Södermanlands Nyheter

“…vet hur bra Måns Möller kan vara live. Det är han nu också, hans tramsighet blir helt rätt med livepublik.”// Västerbottens-Kuriren

“… hans förmåga att improvisera fram en kul kontakt med publiken imponerar.” // Folkbladet Umeå

Sveriges Historia 2015
+++++  Aftonbladet / Jan Olov Andersson

Skrattfesten gör en helt utmattad // AB

Många skämt manar till eftertanke. Men framförallt skrattar man oavbrutet i över 90 minuter när Özz Nujen och Måns Möller skämtar sig genom Sveriges historia.  // Aftonbladet 

Vet inte ens när (om ens någonsin…) jag hade så här roligt senaste på en svensk stå upp-show  //Aftonbladet 


Juli  2016

Datum Plats
to 28 Badjävlar Helsingborg, Pålsjö krog

September  2016

Datum Plats
lö 17 Sveriges Historia - Göteborg Draken 19.00,
sö 18 Sveriges historia LUND Stadsteater, kl 15.00, Lund Stadsteatern
to 22 - lö 24 Sveriges Historia - Skandiascenen 19.30 Sthlm
to 29 - lö 1 Sveriges Historia - Skandiascenen 19.30 Sthlm

Oktober  2016

Datum Plats
sö 2 Sveriges Historia - Västerås Konserthuset
on 5 Sveriges Historia - Södertälje Estrad
to 6 - lö 8 Sveriges Historia - Skandiascenen 19.30 Sthlm
sö 9 Sveriges Historia - Gävleteatern
to 13 - lö 15 Sveriges Historia - Skandiascenen 19.30 Sthlm
to 20 - lö 22 Sveriges Historia - Skandiascenen 19.30 Sthlm
to 27 - lö 29 Sveriges Historia - Skandiascenen 19.30 Sthlm

December  2016

Datum Plats
fr 2 Sveriges Historia - Örebro Konserthuset
må 5 Sveriges Historia - Uppsala Konsert & Kongress
ti 6 Sveriges Historia - Östersund Storsjöteatern
on 7 Sveriges Historia - Umeå Idunteatern
to 8 Sveriges Historia - Örnsköldsvik Nola Aulan
fr 9 Sveriges Historia - Norrköping Flygeln
lö 10 Sveriges Historia -Växjö Konserthus 19.30
sö 11 Sveriges Historia - Vara Konserthuset
on 14 Sveriges Historia - Malmö Slagthuset
to 15 Sveriges historia - Halmstad teatern
fr 16 Sveriges Historia - Helsingborg Konserthuset
lö 17 - sö 18 Sveriges Historia - Göteborg Draken

Fotograf:  Linus Hallsénius

(För att spara ner en högupplöst pressbild, klicka på önskad bild så att den öppnas upp i en ny flik, högerklicka på bilden och välj ‘spara som’.)

Måns_01_thumbMåns_02_thumbMåns_03_thumbMåns_04_thumb

Fotograf: Robert Eldrim

Pressbilder ”Öka Livet”
Fotograf: Sanna Dahlén

Ökalivet 1Ökalivet 2

 

Bokningsförfrågan

http://roa.se/wp-content/uploads/2011/06/Skärmavbild-2012-09-11-kl.-17.07.24.png

Våra komiker/personligheter

Hasse Brontén

HasseB_hemsidan

Patrik Larsson

Patrik Larsson

Soran Ismail

Soran-Ismail-nyfront

Ann Westin

Ann_445_sv_highres

Thomas Järvheden

Thomas_130918_3bw1-320x320

David Batra

David_front

Carin da Silva

Carin

Robin Paulsson

Robin paulsson

Marika Carlsson

Press 1 färg   Marika Carlsson Foto Peter Knutsson

Johan Glans

JohanG

Tobias Persson

tobiaspersson

Jenny Strömstedt

Jenny S kopia

Özz Nûjen

Ozz_78_lowres_bw1-320x320

Sanna Bråding

sanna_front

Martin Lagos

MartinLagosny2b&w

Emma Knyckare

Emma_Knyckare_113039_highresBW mindre

Kristoffer Appelquist

Kristoffer_A_177_sv_highres_liten

Jesper Rönndahl

jesper-ronndahl

Nour El-Refai

nour2BW

Kontakt & bokning