Föreläsningar

Emma_Knyckare_113148_highres

Emma Knyckare Konsten att anställa en kvinna!

En humoristisk föreläsning med handfasta tips i hur man kan göra sin arbetsplats till en jämställd arbetsplats. 

Steg för steg hjälper Emma er igenom sin manual i hur man närmar sig tanken på en arbetsplats med 50/50 könsfördelning.

Är du en NOOB på jämställdhet? Perfekt- för här får vi från basic lära oss hur man går från att vara rädd för kvinnor till att en dag kanske t.o.m. Sitta bredvid en livs levande kvinna i exempelvis en bolagsstyrelse.
Är du redan PROFFS på jämställdhet? Perfekt- för då behöver du inte anteckna utan kan fokusera på att skratta åt eländet.

Längd: 30 alt. 50-60 min Ladda ner produktbladet
nour3

Nour El-Refai En berättelse om utanförskap

I ett samtal om makt och humor möter ni Nour och hennes tankar kring vad som är modigt och inte.

”En berättelse om utanförskap” är en personlig berättelse om hur det är att växa upp med en ensamstående mamma, som ensam tjej med tre bröder. En mamma som är städerska och aldrig får pengarna att räcka. Hur det är att vara underklass, invandrare och drömmen om att få vara svensk och att bli skådespelare. Om hur Nours uppväxt har påverkat hennes yrkesliv och varför hon har blivit feminist. Om utanförskap och om kämparglöd – en föreläsning för att inspirera och ge hopp.

Längd: 30 alt. 45 min Ladda ner produktbladet
javla-pajas

Måns Möller Jävla Pajas

Hur tacklar man situationen att livet ställs upponer samtidigt  som man försöker hålla karriären igång? I inspirationsföreläsningen ”Jävla Pajas – en föreläsning” berättar Måns med humor och allvar hur han radikalt tvingades ställa om sitt liv och vad det inneburit när hans son diagnosticerades med autistiskt syndrom. Nu ökar de stressrelaterade sjukskrivningarna  markant igen i Sverige. Vilka tekniker kan man använda för att minska stressen när vi drabbas av personliga kriser samtidigt som man förväntas prestera på topp i arbetslivet? Det är en väldigt varm och bitvis hysteriskt rolig föreläsning. Men svärta? Nja, det är inte mörker eller sorg som syns i Måns ögon när han pratar om sin son Viggo. Bara närhet och en väldigt massa kärlek. Längd: ca 45-60 min

Längd: ca 45-60 min Ladda ner produktbladet
oka-livet

Måns Möller & Dan Hasson Öka livet

Om humor, stress och konsten att njuta av livet i praktiken Stressforskaren Dan Hasson och Måns Möller håller en upplevelsebaserad föreläsning om humor, stress och hälsa. Vad är myter och vad är fakta? ÖKA LIVET! är infotainment när det är som bäst!

Längd: ca 120 min Ladda ner produktbladet
patrikliten2

Patrik Larsson Roligt på heltid

7 av 10 svenskar känner sig oengagerade på sin arbetsplats. Många väntar på nästa rast eller lunch, andra sitter i smyg och ser Youtube-klipp på en hamster som åker skateboard. Borde inte ens arbete betyda mer än så? Vi tillbringar ju mer tid på jobbet än vi träffar vår familj och vänner. Vad du än jobbar med så måste det vara kul och engagerande! I ”Roligt på heltid” berättar Patrik om hur hans arbete styrs av lust. För med lust kommer 100% engagemang till sitt arbete. ”Roligt på heltid” är en kul inspirationsföreläsning om att våga förändra sig och bli mer engagerad på sin arbetsplats.

Längd: ca. 30-45 min Ladda ner produktbladet
MarikaCarlsson

Marika Carlsson I love Sweden

What is it about those swedes?

This presentation is about Sweden, Swedish traditions and why we spend all our time in our homes. What does it mean to be Swedish? Marika will guide you through ”Swedishness”, all from her point of view.

OBS! Denna föreläsning är på engelska! 

Längd: ca. 45 min Ladda ner produktbladet
ThomasJärvheden2013-1

Thomas Järvheden Livspussel eller livstetris? (Hur mycket stress ska man tåla?)

En extremt skrattfylld inspirationsföreläsning – för alla som tycker att livet känns stressigt ibland…

Igenkänningsskratten dånar i publiken när Thomas Järvheden sätter fingret på sitt eget och sin generations stora dilemma: vart tar all tid vägen?! Hur ska man räcka till?!

Med varm humor får Thomas oss att skratta åt våra egna eländen, men också att uppskatta det vi faktiskt har.

Thomas sprang själv med näsan in i väggen 2007. Varningssignalerna fanns där men han visste inte hur man kände igen dem.

En föreläsning med inslag från Thomas succéshow ”Vuxenkruxet”.

Längd: ca 45-60 min

Längd: ca 45-60 min Ladda ner produktbladet
se-humorn-i-vardagen

Thomas Järvheden Se humorn i vardagen!

Kan man se det roliga med en sur tisdagsförmiddag? Vi människor fokuserar ständigt på att förgylla den där helgen eller semestern.  ”DÅ ska vi ha roligt!” Och för all del – det är väl dessa dagar man minns. Men livet består ju egentligen mest av vardagar och slentrian. M.a.o. – Om man kan hitta guldkornen av humor i vardagen kan man plötsligt förgylla merparten av ens tid. Komikern Thomas Järvheden har alltid haft en förmåga att se det roliga i nästan vad som helst. I denna inspirerande föreläsning berättar han, medan åhörarna skrattar ända inifrån magen, om hur man kan göra för att se humorn i en vardaglig miljö.

Längd: ca 45-60 min Ladda ner produktbladet
David_614_highres

David Batra Komisk kommunikation

Förutom en av många sedd som landets roligaste komiker kan även David Batra bokas som moderator och/eller föreläsare i ämnet Komisk Kommunikation – hur man fångar publiken genom en rolig paketering av budskapet. Genom sin exklusiva enmansshow visar David hur du engagerar en grupp människor oavsett bakgrund och storlek på mindre än tio sekunder, leder dem till den punkt du vill och får dom att skratta samtidigt.

Längd: ca 45-60 min Ladda ner produktbladet
HasseB_959_lowres

Hasse Brontén Från kommissarie till komiker

Den handlar om att ta sig ur gamla hjulspår. Att göra det där man har drömt om. Att kunna släppa den trygghet vi har för att göra något som vi inte tror att vi kan, eller klarar av. Det är så många som klagar på sitt jobb och på sin vardag. Det går att släppa taget utan att världen rasar. Hasse berättar hur han gjorde.

Längd: ca 45-60 min Ladda ner produktbladet
HasseB_051_highres

Hasse Brontén Bipopulär - Föreläsningen

Varför pratade vi aldrig om att pappa hade en psykisk sjukdom? Hasse Brontén växte upp med en pappa som hade diagnosen manodepressiv. Först många år senare har Hasse öppet berättat sanningen om hur hans pappa dog. Inte på grund av cancer som många länge var den stående lögnen. Varför är det fortfarande lite tabu kring psykiska sjukdomar? Var går gränsen mellan personlighet och diagnos? På ett varmt men samtidigt mycket underhållande sätt berättar Hasse om sina erfarenheter och tankar kring att växa upp med en pappa som inte riktigt var som alla andra. En föreläsning hämtad från Hasses succéshow: Bipopulär – Vem är egentligen knäpp?
Längd: ca 45 min Ladda ner produktbladet
Ozz_02_lowres

Özz Nûjen Mångfald eller enfald?

Özz Nûjen använder humorns hjälp till att inspirera, tänka om och tänka till och kanske om du är mottaglig… att byta ut dina fördomar och gamla tankesätt mot kunskap och istället tänka på möjligheterna. När Özz Nûjen pratar om mångfalsarbete i arbetslivet handlar det inte i första hand om etnisk mångfald utan om verklig mångfald.

Längd: ca 60 min Ladda ner produktbladet
MartinLagosny1mini

Martin Lagos Jag är inte min nation

Behöver man verkligen vara stolt för att känna sig som hemma och som en del av ett samhälle? Martin föreläser om identitet och kulturella skillnader. Om att försöka vara duktig och fördomsfri men hur det också kan bli fel när man försöker för mycket. Martin själv är född och uppväxt i en stockholmsförort med en svensk mamma och en chilensk pappa, men har bott periodvis i Sydamerika.

Längd: ca 45-55 min Ladda ner produktbladet
absolut-svensk

Soran Ismail Absolut Svensk

En rolig men samtidigt allvarlig föreläsning om ”svenskhet”, integration och om att inte vara halv, utan dubbel. Soran är en svensk komiker som blandar in sina politiska och övriga åsikter i sin standup. I denna föreläsning talar han om sin syn på det svenska samhället, om att inte tillhöra den etniska normen och vårt lands integrationsproblem. Sorans föreläsning reder ut begrepp där ”svenskheten” står i centrum. Vem Är svensk? Vem bedömer Vem som är svensk? Soran tar även upp ämnen från hans sommarprat som sändes i P1 förra sommaren.

Längd: 45-60 min Ladda ner produktbladet
hur-blev-det-sahar

Marika Carlsson Hur blev det såhär?

En rolig föreläsning om att vara annorlunda, att stå upp för den man är och att våga ta plats. Marika adopterades från Etiopien, hon är hittebarnet som fick en ny chans i livet och tog den. Är det en slump att man är där man är i livet eller handlar det om självförtroende och målmedvetenhet? Är självförtroende något man får eller något man kan bygga upp?

Längd: 45-60 min Ladda ner produktbladet
jag-dor-hellre

Marika Carlsson Jag dör hellre än att stå här!

En föreläsning på ca 60 minuter om kroppsspråk, kommunikation och kroppskontroll.

Vårt kroppsspråk avslöjar vad vi egentligen tycker och känner, det är märkligt att vi ständigt tycks glömma bort det. Ju mer du vet om ditt och andras kroppsspråk desto mer kan du manipulera din omgivning. Är du medveten om vad du skickar ut för signaler med din kropp?

Det och mycket annat tar Marika upp i denna uppskattade föreläsning. Med 15 års erfarenhet och arbete inom skådespeleri och scenframträdande delar Marika med sig av bra tips och tydliga hantverk för hur du ska kunna förbättra ditt kroppsspråk.

Längd: ca 45-60 min Ladda ner produktbladet
problemlosning

Jesper Rönndahl Problemlösning — the science way!

Ifall du stöter på ett problem, vänd dig till det som inte gör något annat än löser problem: vetenskapen! Jesper Rönndahl har sedan barnsben intresserat sig för all möjlig vetenskap och är full av historier om hur vetenskapsmän och -kvinnor löst problem på de mest vitt skilda sätt. Med underhållande och handfasta exempel från nu och då inspireras publiken att klura ut lösningarna på sina egna bryderier på helt nya vis, t.ex:

  • Om du kört fast – prova Flemingknepet!
  • Om du inte tycker att någon lyssnar – lös det med Linnés PR-trick!
  • Om du behöver tänka utanför lådan – gör som Hedy Lamarr!
  • Om du har svårt att koncentrera dig – testa Einsteins strumpmetod!

Hur ditt problem än ser ut kan du vara säker på att världens största tänkare har stött på ett större – och löst det! Och ifall de inte löst just det problemet, gått vidare, löst något annat och blivit världsberömda. Den flerfaldigt prisbelönte vetenskapskomikern Jesper Rönndahl vet utifrån ett decennium på Sveriges Radio hur man förklarar vetenskapens innersta mysterier så att alla hänger med – och skrattar på vägen. Föreläsningen passar lika bra för ett företag eller en förening som en gymnasieskola.

Längd: 30 eller 45 min Ladda ner produktbladet
Jesper Rönndahl

Jesper Rönndahl Klimatlära 2.0

Är du nervös för att all is kommer att smälta, och att din källare ska fyllas av vatten? Eller är du nervös för att din trädgård ska förvandlas till en öken? Vet du inte hur du ska förbereda dig för alla de där stormarna? Och hur ska det gå för Danmark? Men framför allt: går det att göra nåt för att undvika alltihop? Vetenskapskomikern Jesper Rönndahl tar sig an mänsklighetens största stundande problem och löser dem med med sin unika blandning av humor, allvar och sina egna (och vissa ryssars!) kreativa uppfinningar.

Längd: ca 30-45 min Ladda ner produktbladet
Jesper Rönndahl

Jesper Rönndahl Kommunicera som djuren!

Varför har vi människor så svårt att prata med varandra? Djuren klarar det ju alldeles utmärkt! Genom att noga studera djurriket har Anders Johansson (Anders och Måns, Djursjukhuset etc) och Jesper Rönndahl (På spåret, Institutet i P3, m.m.) kommit fram till att det är däggdjuren, fiskarna och insekterna som kan lära oss hur vi ska få någonting sagt. Vare sig du vill att publiken ska kommunicera tydligare, snabbare, roligare eller färgstarkare sitter djuren inne med lösningarna – lösningar som slipats och förfinats under miljoner och åter miljoner år. Hur kan miljoner termiter tillsammans bygga en fungerande luftkonditionering? Hur tänkte räkan när den bara försvarar sig när det är för sent? Varför måste papegojfisken berätta att den sover på ett så äckligt sätt? Hur kan en geting ge en vägbeskrivning bara genom att dansa? Genom sketcher, dialoger, bilder och sånger, och med ingående sakkunskaper i ämnet och tilltagna portioner humor löser Anders och Jesper svenskarnas kommunikationsproblem med världens naturligaste metoder.

Längd: 30, 45 eller 60 minuter. Ladda ner produktbladet
TobiasPerssonny3

Tobias Persson Fördomar - A till Ö

Oavsett om du är en en sushi-ätande Stockholmare, en rasistisk skåning eller en homofobisk norrlänning så har du garanterat fördomar du är omedveten om! Nästa gång du kryssar mellan isbjörnar och nakna blondiner på gatorna för att kunna fika på ditt jobb med andra stela Svenskar- tänk på hur många förutfattade meningar du redan hunnit tänka… I denna hysteriskt roliga föresläsning klär Tobias Persson av myter, stereotyper och fördomar i ett rasande tempo – om inte jantelagen stoppar honom…

Längd: ca 45 min Ladda ner produktbladet
tobias-persson-2

Tobias Persson En stor för-o-läsning

En kärleksfull inspirationsföreläsnings-parodi av och med Tobias.

För ett smakprov: KLICKA HÄR!